PKN
It Keningsfjild Hervormde Gemeente Opsterland Noord en De Mande Ureterp-Siegerswoude-Bakkeveen
 
DOOR DE JEUGD – VOOR DE JEUGD DOOR DE JEUGD – VOOR DE JEUGD

DOOR DE JEUGD – VOOR DE JEUGD
Kerkbulletin door en voor de jeugd van ‘De Mande’
Voorjaar in de lucht…
Op witte donderdag waren alle jongeren van “It Keningsfjild” vanaf groep 7 van de basisschool welkom in De Mande om met elkaar een heerlijke maaltijd te genieten en film te kijken. Gejanna en Peter de Haan hebben ons heerlijk verwend met een rijsttafel. Na de film “The Prince of Egypt” hebben we met elkaar geproefd van ingrediënten van de seder maaltijd. Er waren 19 jongeren aanwezig, er was een gezellige sfeer: dat vraagt om een volgend initiatief!
Inmiddels is het catecheseseizoen afgesloten met een kerkdienst die werd voorbereid met de jongeren, en waaraan een aantal van hen een bijdrage leverde. Het ging hen allemaal zo goed af, dat ik heel verbaasd was om achteraf van enkelen te horen over “paniek” of “klotsende oksels na het lezen”. Maar diezelfde jongelui willen graag nog een keer een dienst voorbereiden…
De groep catechisanten van 14-16 jaar wil graag nog doorgaan met de catechisatie: het is veel te gezellig om te stoppen. Wij gaan met elkaar zoeken naar goede vervolgactiviteiten. We zullen per keer afspreken tot de zomervakantie, want met het voorjaar in de lucht blijkt toch vaak dat er allerlei andere activiteiten om voorrang vragen. Bovendien breekt voor veel jongelui een drukke en spannende tijd aan op school: proefwerken en examens vragen nu een serieuze inzet.
Wie wil aansluiten bij onze activiteiten is uiteraard hartelijk welkom! Laat het me maar even weten.
Voor het jeugdwerk staan nog een aantal losse activiteiten voor de zomervakantie op de planning. Daarover volgt nader bericht. Als je goed op de hoogte wilt blijven is het fijn als je je mailadres doorgeeft. De club gaat natuurlijk nog door tot aan de zomervakantie.
We gaan ons nu richten op de evaluatie van het afgelopen seizoen en een planning voor het volgende seizoen, want voor je het weet is het al weer het startweekend in september.
Heb je leuke ideeën voor volgend jaar? Wil je meedoen met activiteiten of catechese? Wil je een bijdrage leveren aan het jeugdwerk door mee te draaien in de leiding?
De mailbox is altijd bereikbaar voor dit soort berichten!
Vrede en alle goeds!
Toos Hoogesteger

terug
 
 

Gangbare dienst in De Mande-
datum en tijdstip 22-10-2017 om 09.30
gangbare dienst meer details

Gangbare dienst in Siegerswoude-
datum en tijdstip 22-10-2017 om 9.3
gangbare dienst meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.