Musical Jona Musical Jona

Vier keer musical in PKN-kerk Bakkeveen
Bakkeveen De beelden van vluchtelingen die aankomen in Europa zijn dagelijks te zien op televisie en in kranten. Die tragedie krijgt dezer dagen een plek in de musical ‘Wake up Jona’ die vier keer te zien is in kerk De Mande in Bakkeveen. Op initiatief van het samenwerkingsverband Opsterland Noord en de PKN-gemeente Bakkeveen wordt de musical uitgevoerd. Een stuk dat je bij de keel grijpt, zo is het te typeren. Gisteravond was de première.

Marjan Overwijk van de muscialcommissie vertelt dat de musical het verhaal vertolkt van de bijbelse figuur Jona die door God gevraagd wordt om naar Ninevé te gaan. Hij moet de koning de ondergang van de stad aanzeggen, maar loopt voor die opdracht weg.

Het is misschien wel als het leven zelf, anno 2016, waarin ook velen het moeilijk vinden om een keuze te maken. In het spiegelverhaal van de musical is er de persoon van ds. Sjon Waterkant die opkomt voor de lindebomen naast de kerk. Die moeten wat hem betreft behouden blijven. Ondertussen worstelt zijn dochter Suzy met de schoolkeuze. ,,Met Wake up Jona willen we eigenlijk zeggen dat mensen wakker moeten worden. Maken we ons wel druk genoeg om de júiste dingen in het leven?’’ Lopen we onszelf soms niet gewoon voorbij door ons eigen vluchtgedrag in luxe en consumptie, zonder dat we daarbij nog bijvoorbeeld het echte leed van vluchtelingen zien?

Daarmee wordt Jona een modern verhaal met aansprekende muziek, dans en spel. Er is een speciaal decor gebouwd dat ondersteund wordt met licht en geluid. .Zo’n veertig mensen doen mee aan de musical. Auteur is Miriam Harten, Marius de Boer is de componist en Fonger Miedema verzorgt de regie. De musical en al het oefenen in de afgelopen maanden hebben gezorgd voor veel onderlinge verbinding, vertelt Overwijk. ,,Het is echt gemeenteopbouw.’’ Er is per keer ruimte voor zo’n 180 bezoekers. De voorstellingen zijn nog niet uitverkocht. Vanavond begint de uitvoering om half acht. Morgen zijn er twee voorstellingen: om twee uur en half acht.

de Skuorre de Skuorre

“DE SKUORRE”
ALDE DRINTSEWEI 6.
9243 JS BAKKEVEEN
TEL 0516-541630.

Kom eens een kijkje nemen voor mooie goedkope 2e hands spullen
U kunt er terecht elke maandag-en donderdagmiddag van 13.30-17.30 uur
en verder bij aanwezigheid

Ook voor een kopje koffie of thee.

De opbrengst is voor de PKN kerk de Mande.

Activiteitencommissie de Mande. Juni 2013.

De Skuourre

DE SKUORRE.
ALDE DRINTSEWEI 6.
9243 JS BAKKEVEEN
TEL 0516-541630.

Ook tijdens de wintermaanden is de Skuorre gewoon op maandag en donderdag open om aan al Uw wensen te voldoen.
De afgelopen maanden is een scala aan nieuwe artikelen ingebracht door de inwoners van Bakkeveen e.o.
Voor spotprijzen kunt U er nu terecht.

Kinderspeelgoed voor             2 euro.
Leesboeken         voor             2 euro.
Bloemvazen        voor             1 euro.
Glas-en servieswerk voor alle prijzen.
Kaarzen voor de kerst            1 euro.
Klein meubilair                      2 euro.
Verder teveel om op te noemen.
U bent van harte welkom en steunt ons werk.

KOOP IN DE VREEMDE NIET WAT EIGEN PLAATS U BIEDT.
Aktiviteitencommissie de Mande.